woensdag 6 maart 2013

Geen directe familie maar wel belangrijkAf en toe vind je iets wat je zo op het oog nog niet kan plaatsen, maar het geeft namen aan die je bekend voorkomen. Dus wat doe je dan ....je zet het in de wacht in een mapje op je pc.
En dan is februari 2013 en er is een mailtje van de heer Tjebbe Visser met een vraag over de familie Zijlstra op mijn genealogie online. Natuurlijk komen wij in gesprek via de mail en samen komen we een heel end. Tjebbe heeft gegevens voor mij en van mij krijgt hij een uitdraai van de genealogie Zijlstra.
Hoe kom ik nou aan deze familie? Dat ga ik even vertellen, want deze familie heeft helemaal niets met mijn genealogie van doen, maar wel met die van mijn schoonzoon, dus ook van mijn kleinzoons.En ook voor hen ben ik dus ijverig bezig hun kant van de familie uit te zoeken.
En doordat ik weer bezig ben geweest met de Zijlstra familie uit Drachten, bedenk ik me dat er ergens in een mapje nog wel iets te vinden is. En dan kom ik dit krantenartikeltje weer tegen.  
En zo kan ik gezichten bij namen voegen, hoe leuk is dat.

Wat ik zelf ervaar sinds ik aan deze blog begonnen ben is, dat er regelmatig een vraag op duikt. Ofwel via genealogie online dan wel via geneanet. De laatste paar maanden heb ik zo al contacten gehad met "familie" van de Streefkerk kant, met "familie" van de Holierhoek kant, met "familie"van de Timmers kant en zelfs helemaal uit Zuid Afrika over Antje van der Hoorn. Die ik alleen als echtgenoot in de genealogie hebt staan, dus jammer genoeg kon ik deze mevrouw niet echt helpen. Heb haar wel een webadres gegeven waar ze hopelijk meer te weten kan komen. Of het nu komt door mijn blogje of dat men in het algemeen meer gebruik maakt van de mogelijkheid om vragen te stellen, dat weet ik niet. Het valt mij alleen op dat sinds ik blog ik meer contacten krijg en je moet eens weten hoe leuk ik dat vind.
2 opmerkingen:

Peter zei

Mooi, die oude foto's!
Denk dat Zijlstra een "lastige" naam is om uit te zoeken omdat ie zo veel voorkomt.

lenhoha zei

Hallo Peter,

Eerst wel natuurlijk maar als je geproeft hebt van de namen klopt het meestal wel. Maar dat is het leuke aan dit "werk".