donderdag 14 februari 2013

Een heel gezin toevoegen

Eventjes kijken op het forum van genealogie online. Doe ik normaal niet vaak,
maar zo af en toe kijk ik even of de mij bekende namen voorbijkomen.

Ik zie dan een vraag over Leendert Olijerhoek en Antje Slootweg. De antwoorden lopen geregeld door onze voorouders, dus ga ik zelf maar eens op onderzoek en
dat laat aan mij zien dat ik nog beter moet lezen en kijken. Want deze Leendert heb ik echt wel in de bestanden staan, maar dan onder de naam Holierhoek en ongehuwd.
En dan weet ik nog wel dat de schrijfwijze van de naam Holierhoek, vele vormen heeft, waaronder; Holierhoek, holierook, holyrook, olieroek, olijerhoek.
Dus ben ik weer in FamilySearch gedoken. De gaarders in GahetNA doorgezocht. Met een goed resultaat, want er is bij onze familie een heel gezin bij te voegen.

Het blijkt dat Leendert Olijerhoek een zoon is van Jacobus Jansz. Olyrook en Quirina (Krijntje, Trijntje) Pieters van Lansbergen. Al zijn broers en zusters zijn geboren in Schipluiden behalve Leendert die zag het levenslicht in Delft op
3 maart 1803 doopgetuigen zijn Johannis Janse Holierhoek en Agnietje Corn. Schellingshout. Hij trouwt in Kethel op 1 mei 1803 met Antje (Anna) Cornelisse Slootweg, zij is gedoopt in Kethel op 29 april 1783, doopgetuigen zijn Hannes Slootweg en Annetie van de Leur, dr. van Cornelis Slootweg en Maria Hilversom.1 opmerking:

Hans Mol zei

Hallo,

Leendert Olierhoek (zoon van Crijntje Lansbergen) is niet in Delft maar op 30-8-1774 in Schipluiden gedoopt.

mvg
Hans Mol