dinsdag 28 oktober 2014

Michiel Timmers 1870-1931

Onze overgrootvader Michiel Timmers werd in de Haarlemmermeer geboren op 17 maart 1870, hij trouwde in Nieuwer Amstel op 23 november 1892 , 22 jaar oud met zijn Barbara. Ging bij de Spoorwegen werken als baanwachter. in 1908 verhuisde het gezin naar Maasland, in woning nr.9. Nog maar net daar wonend moest Michiel aan het werk op de lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland, het enkel spoor dat er toen op dat moment lag, moest tot een dubbel spoor worden omgebouwd. Bij deze werkzaamheden gebeurde het dat Michiel door een ernstig ongeval werd getroffen, het linkerbeen werd door een rail onder de knie bijna geheel verbrijzeld, Hij werd naar het ziekenhuis gebracht in Vlaardingen aan de Hoflaan. Aanvankelijk zag het er naar uit dat hij dit been zou moeten missen.  

Maar Michiel knapte op en rond 1913 verhuisd het gezin met 10 kinderen, naar Rotterdam, waar zij gaan wonen op de Beukelsdijk , later naar de Albrechtskade en Barbara verhuisd na het ongeval van Michiel naar de Essenburgstraat.

Hij werkte nog steeds bij de spoorwegen en is opgeklommen tot ploegbaas.Op 1 juni 1931 overkwam hem een 2e ernstig ongeval, op het emplacement D.P. te Rotterdam. Michiel werd door een rangerende locomotief gegrepen en een eind meegesleurd. Hij had een verbrijzelde rechterarm, hoofdwond  en een schedelbreuk en werd naar het St. Franciscusgasthuis gebracht.

Michiel overleed 2 juni 1931 aan zijn verwondingen, 61 jaar oud.

Van het ongeluk in 1908 kon ik in de oude kranten niets vinden maar het fatale ongeluk stond in de Utrechtse Courant van 1 en 3 juni 1931.

Geen opmerkingen: