zaterdag 8 november 2014

Mijn 100e (honderdste) blog!!!Vandaag 8 november word ik 65 en mag ik mijn 100e blogje neerpennen !!!
Jeetje nooit bedacht dat het er zoveel zouden worden toen ik 2,5 jaar geleden begon met schrijven. En mijn blog is gewoon geworden wat ik gedacht had. Sprokkels heb ik niet zomaar gekozen. Ik ken mijzelf en wist al dat allerlei stukje over allerlei onderwerpen binnen onze genealogie gewoon de beste manier was voor mij om alles neer te pennen. Het leuke is dat mijn blog leuke reacties opleveren. Merk ook dat er toch aardig wat keertjes meegelezen is. Een dikke 22.000 tikken heb ik vermeld staan. Blijkt dus dat ik aardig wat mensen blij kan maken met mijn gegevens.

Soms vind ik op het net o.a. bij WIKITREE zomaar een stukje van mezelf terug. Op zich heb ik er natuurlijk niets op tegen dat men de gegevens gebruikt die ik neerpen. Daar doe ik het voor, zodat onze genealogie blijft “leven”.  Maar het blijft een raar idee dat men  mijn harde werk zomaar gebruikt voor op het net. Voor privé gebruik heb ik er n.l. helemaal niets op tegen. Maar goed dat terzijde hoor, want het maakt me ook wel een beetje trots. Moet ik ook heel eerlijk zijn en toegeven dat ik NIET zou weten hoe ik dat moet beveiligen. 

Mijn blog brengt me ook in contact met de mensen die soms gewoon toch lekker familie zijn al is het niet dichtbij. Of juist wel familie waar ik niets van wist. Of contact met mensen die iets willen weten en die ik dan vaak wel een stukje kan helpen.  Het contact kan kort zijn maar ook wel eens iets langer waardoor je toch meer te weten komt over een item of stukje familie. 

En gelukkig zijn er ook nog die mensen die heel kritisch meelezen en mij wijzen op (tik)fouten. Zodat ik dat kan nakijken en verbeteren. Want ook ik was in den beginne echt niet kritisch hoor, heb alles verzameld en in de PC gezet. Dat is ook de reden dat ik best wel heel veel gegevens heb vergaard. Neemt niet weg dat ik blij ben met die lezers die mij op mijn fouten wijzen. Want verkeerde gegevens brengen verwarring en maakt dat onze genealogie niet klopt. En dat is nu net wat we niet willen. 

In dit 100e blogje wil ik ook al die mensen bedanken die hebben gereageerd en soms zelfs nieuwe gegevens voor mij hadden en die met mij wilde delen. Ben daar erg blij mee. Ook dat had ik niet kunnen bedenken aan het begin. Dus hopelijk blijven jullie meelezen en meedenken.

Ik ga door met mijn blog, gewoon omdat ik er vreselijk veel plezier aan beleef en ik nog best veel op de PC hebt staan wat ik nog kan uitwerken in een blogje. Een stukje uitwerken maakt dat ik mij weer moet gaan verdiepen in één van de familie's in onze genealogie en dat maakt dat ik ga schuimen op het net, ik ga zoeken in zoekakten.nl, in geneanet en op genealogie online enz,enz. En dan merk ik toch dat al mijn werk in de archieven mij niet alles heeft opgeleverd, want man wat staat er al veel beschreven. Het blijft altijd leuk om toch nog gegevens te vinden die voor mij helemaal nieuw zijn.
  
De blogs waar ik het meest trots op ben omdat ik daar toch wat meer research voor moest doen zijn:
Johannes (Jan) Claesz.Noorlander
Welgeboren Nicolaas (Claes) Dircksz Thoen (van Bronckhorst)
De stamreeks van Nanning Opdam/Obdam 1600-1905
Familie Geer(t)sema uit Gasselte in Drente
An Immigrant’s story
Poeldijkse Zouaven.  En natuurlijk de meer persoonlijke stukjes uit mijn genealogie. 
Genoeg, we gaan weer verder ........groeten van Lenie.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Lenie,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je viert vandaag 2 mijlpalen, 65-jarige leeftijd en 100e blog. Regelmatig werp ik een blik in je blog. Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat je nog tijd kan vrijmaken voor andere dingen. Ik weet hoe tijdrovend genealogie en familiegeschiedenis is. Zelf trap ik geregeld heel hard op de tijdrem waar het onze stamboom betreft.

Hartelijk dank voor je recente artikel over Johannes Josephus van der Valk. Mijn grootvader Pieter van der Valk was een volle neef van deze Johannes. Ik heb de link naar jouw blog doorgestuurd naar mijn familie en ook een link geplaatst op de profielpagina van Johannes Josephus in onze stamboom.

In 2012 heb ik nog via dit medium contact met je gehad. Ook dit jaar heb ik op 1 juni nog een reactie geplaatst bij het artikel over Simon van der Valk maar helaas heb ik daar nog niets op vernomen. Als ik deze binnen heb wil ik verder nog even met je van gedachten wisselen over de Zouaventijd van Simon van der Valk naar aanleiding van een bezoek dat ik in februari heb gebracht aan het Zouavenmuseum te Oudenbosch.

Hartelijke groeten en ik wens je een fijne dag met je familie. Je voorouders zullen van boven tevreden meekijken.

Peter van der Valk

lenhoha zei

Hallo Peter, heb je een mail gestuurd hopelijk komt deze wel aan.

Jouw grootvader, de grootmoeder van mijn man en Johannes zijn dus allemaal neven en nicht. Leuk toch om zo een stukje familie bij elkaar te sprokkelen.

groet Lenie

lenhoha zei

Hallo Peter,

Voor alle zekerheid zet ik mijn laatste mail naar jou hier ook maar even neer, weet ik zeker dat jij hem kan lezen.

Op 8 september heb ik je echt gemaild zie hieronder:

Het heeft even mogen duren om te antwoorden. Onze Pc kreeg wat rare kuren, dus moesten we op zoek naar een beter exemplaar. E ja dan komt er de vakantie en dan ben ik meestal drukker dan in de gewone weken. Onze kleinkids hebben dan wel vakantie maar ja de ouders niet dus kan je,je wel voorstellen waar ik het druk mee had.
Maar de tijd is er weer, en dus ga ik jou eerst even een antwoord geven. Zoals je wellicht gezien heb, heb ik de datums nagekeken en ja hoor, gewoon alweer een vette tikfout. Maar ze zijn aangepast en nu klopt het in ieder geval.
Voor wat betreft Maria Hofstede ik ben er niet echt mee bezig geweest, heb wel de Haarlemmermeer dopen nagekeken maar ook daar is zij dus niet te vinden. Ik geef het een beetje op, want net zoals jij schrijft als ze getrouwd is en wij dus niets weten wordt het dus een echte speld in de hooiberg. De familie banden had ik al eens doorgespit , maar ook daar kwam ik niet veel verder. Maar wie weet hebben we nog eens een meevallertje en vinden we haar waar we nooit gedacht hebben.

Groeten Lenie Holierhoek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jammer dat hij niet is aangekomen, want nu denk je natuurlijk, lekker zeg, ik krijg geen respons. Maar dus welles hoor. Dankjewel voor de goede wensen en om dan maar direct te reageren, ik hou niet zo van TV kijken, dus als manlief zijn zo geliefde sport bekijkt werk ik lekker op de PC. En daarbij heb ik een super genealogie programma waar ik alles in opsla en dan kan je al snel heel veel gegevens op een rijtje hebben staan. Dan is het voor mij een kwestie van een controle uitvoeren of alles nog wel klopt en eventueel wat nieuwe feiten erbij zoeken. Maar je hebt wel gelijk hoor, eigenlijk moet er bij mij ook een handrem op. Maar voor mij is mijn genealogie virus gewoon ontspanning en ik werk er alleen maar s’avonds en in het weekend aan. Moet ik wel beter op de klok gaan kijken, want soms wordt het te gek.

Ja, Johannes van der Valk had ik natuurlijk al langer in mijn gegevens staan, maar omdat ik bezig was iets te controleren op de site van Alsemgeest, liep ik natuurlijk weer vast bij van der Valkjes. Vandaar dit stukje. Het onderste stuk heb ik van het internet geplukt. Maar dit was vast niet nieuw voor jou !

Ah ……mijn wens is ooit ook een keer naar het zouaven museum te gaan, om meer info te vragen. Was vast super interessant…ben jaloers hoor.
Was van plan in het aankomende jaar daar langs te gaan, want dan ben ik in Hoeven en dat is één dorp verder dan Oudenbosch.

Ik ga aan het gebak tot horens,
Lenie

Anoniem zei

Hallo Lenie,

Ik ben blij dat alles weer goed loopt met je computer. Je reacties heb ik inmiddels ontvangen. Ik ben nu een beetje laat maar dat komt omdat we met broer een zusters en hun aanhang een Van der Valk familieweekend vierden in uiteraard een Van der Valk hotel. Ik zal je binnen een paar dagen nog een reactie sturen over Simon van der Valk als zouaaf. Dat zal ik dan doen bij je artikel over Simon van der Valk. Ik denk dat ik nog een paar interessante aanvullingen kan geven.
Hartelijke groeten,
Peter van der Valk

Anoniem zei

Hallo Lenie,

In tegenstelling tot wat ik hierboven schreef heb ik inmiddels geen reactie geplaatst bij het artikel over Simon van der Valk maar bij het artikel over Poeldijkse Zouaven.

H.Gr.
Peter van der Valk

Ineke Smit zei

wat goed 100 stuks, ga zo verder
mvg Ineke

Debby Glashandel zei

Wat leuk, 100!! Ga vooral zo door, ik blijf je volgen!