vrijdag 5 juli 2013

Bijzonder familieverhaal

In onze familie hebben we dit jaar 2013 toch wel iets heel bijzonders, want de familie wordt uitgebreid met  VIJF nieuwe wereldburgers.  Wat zou mijn schoonmoeder geglommen hebben als ze dit nieuws nog had mogen mee maken.  Ze was weg van dat kleine grut.
Het eerste geboortekaartje is binnen, op 21 juni is Amber geboren. Zij is de dochter van Amir en Mirella Blokland.  Nu gaan we wachten op de volgende kaartjes, die als alles goed gaat in juli,september , oktober en november gaan komen.
Dat brengt mij bij een verhaal van onze oom Antoon Timmers , een heel bijzonder familieverhaal over 2 baby’s met de naam Niels Timmer.
Op 17 maart 1870 werd in Haarlemmermeer, uit het huwelijk van Cornelis Timmers en Maria Jansen, een tweeling geboren. Zij kregen de namen Michiel (Chiel) en Johannes (Jan).                Michiel Timmers trouwde te Rotterdam op 23 november 1892 met Barbara de Groot.  Johannes trouwde te Hillegom op 9 februari 1893 met Antje Trompslager. Niets bijzonders zult U denken, maar nu komt het:
10 juni 2004, Dordrecht Albert Schweitzer Ziekenhuis Kraamafdeling. Er worden op die dag, in dat ziekenhuis in kraambedden die slechts door een tussenwand van elkaar gescheiden zijn en op bijna dezelfde tijd ( drie minuten verschil) twee jongetjes geboren, Wat blijkt nu?
Beide jongetjes krijgen de naam Niels Timmers. De ouders kenden elkaar helemaal niet, laat staan dat ze van elkaar wisten hoe hun zoontje genoemd zou worden.  Maar wat is het geval: De vaders van de jonge boorlingen blijken achterkleinkinderen van de tweeling Chiel en Jan Timmers te zijn. De ene Niels is dus een achterkleinzoon van Chiel Timmers, de andere Niels van Jan Timmers.
Hoe een familierelatie tussen tweelingbroers na vele jaren weer in en andere context bij elkaar kan komen! Bijzonder toch? Net zo bijzonder als  VIJF nieuwe familieleden in één jaar bij ons in de familie.

Geen opmerkingen: