dinsdag 17 maart 2015

De verkwister Johannes Harte.
      Doordat ik aan het zoeken was in Delpher | gedigitaliseerde Nederlandse historische kranten kwam ik natuurlijk ook in de kranten van de gemeente Tiel terecht. Nu heb ik al heel wat adverentie’s in mijn archief zitten maar soms kom je toch nog wat tegen waar je nog niets van wist. Zoals deze.


Johannes Jacob Harte oud 20 jaar wordt door zijn broer Pieter 23 jaar oud of door zijn oom Pieter Harte 1847-1874, dat is nog de vraag,  onder curatele gesteld vanwege  verkwisting. Heb geen idee waarom de familie tot zo’n enorme stap is gekomen, maar er zal familie beraad geweest zijn. Ik ga dat nog uitzoeken in Tiel, hopelijk kan ik de reden nog terug vinden in de stukken. Johannes zijn oom Cornelis Campagne , vleeshouwer te Tiel en getrouwd met Johanna Berredina Antonia Harte, wordt zijn bewindvoerder en zal voor Johannes en zijn goederen gaan zorgen.

Dat gaat zelfs zover dat Oom Cornelis met zijn neef Johannes  die ondertussen 47 jaar is, een Firma opzetten onder de naam “Campagne en Harte”.   Waarbij zij beiden als vleeschhouwer en spekslagers bekend zijn. Er wordt dus goed op Johannes gepast,  en oom Cornelis gaat zo wel ver in zijn bewindvoering.  


       


1 opmerking:

Ineke Smit zei

grappig he dat Delpher, Ook al vind je niets voor je zelf dan kom je soms hele grappige of interessante dingen tegen