dinsdag 18 november 2014

Simon Holierhoek krijgt een gouden medaille in 1781





  Schipluijden 1781




Er blijken in Schipluij een aantal leerlooierijen te bestaan in dat jaar. Zoekend op het internet heb ik daarover weinig of niets kunnen vinden tot nu toe. 

Wel een aantal Nieuwe Nederlandsche Jaarboeken gevonden waar alle wetenswaardigheden van een bepaald jaar staan beschreven over ons land en zijn provinciën. 


Daaronder ook een aantal resoluties (besluiten) van de Heeren Gedeputeerden van de respectieve Departementen.


Tot mijn verbazing vind ik er een Simon Holierhoek  Mr. Looier, aan die monsters heeft opgestuurd van groen en rood Saffiaan leder. (d.i. fijn marokaanleer), waarmee hij een premie van 25 dukaten verdient, voor het derde jaar der continuatie van zijnen Fabriek van Saffiaanleder. 
Later krijgt Simon zelfs een gouden medaille, voor zijn opgestuurde monsters.


De enige Simon Holierhoek die ik kan vinden, die in aanmerking zou kunnen komen,  is de zoon van Govert Holierhoek en Maartje Jans de Vette. Hij is geboren op 5 augustus 1724 “op de gaagh” te Schipluiden en waarschijnlijk in Delft begraven op 21 februari 1803. Geen vaststaand feit dat hij bovenstaande Simon Holierhoek is.

zaterdag 8 november 2014

Mijn 100e (honderdste) blog!!!



Vandaag 8 november word ik 65 en mag ik mijn 100e blogje neerpennen !!!
Jeetje nooit bedacht dat het er zoveel zouden worden toen ik 2,5 jaar geleden begon met schrijven. En mijn blog is gewoon geworden wat ik gedacht had. Sprokkels heb ik niet zomaar gekozen. Ik ken mijzelf en wist al dat allerlei stukje over allerlei onderwerpen binnen onze genealogie gewoon de beste manier was voor mij om alles neer te pennen. Het leuke is dat mijn blog leuke reacties opleveren. Merk ook dat er toch aardig wat keertjes meegelezen is. Een dikke 22.000 tikken heb ik vermeld staan. Blijkt dus dat ik aardig wat mensen blij kan maken met mijn gegevens.

Soms vind ik op het net o.a. bij WIKITREE zomaar een stukje van mezelf terug. Op zich heb ik er natuurlijk niets op tegen dat men de gegevens gebruikt die ik neerpen. Daar doe ik het voor, zodat onze genealogie blijft “leven”.  Maar het blijft een raar idee dat men  mijn harde werk zomaar gebruikt voor op het net. Voor privé gebruik heb ik er n.l. helemaal niets op tegen. Maar goed dat terzijde hoor, want het maakt me ook wel een beetje trots. Moet ik ook heel eerlijk zijn en toegeven dat ik NIET zou weten hoe ik dat moet beveiligen. 

Mijn blog brengt me ook in contact met de mensen die soms gewoon toch lekker familie zijn al is het niet dichtbij. Of juist wel familie waar ik niets van wist. Of contact met mensen die iets willen weten en die ik dan vaak wel een stukje kan helpen.  Het contact kan kort zijn maar ook wel eens iets langer waardoor je toch meer te weten komt over een item of stukje familie. 

En gelukkig zijn er ook nog die mensen die heel kritisch meelezen en mij wijzen op (tik)fouten. Zodat ik dat kan nakijken en verbeteren. Want ook ik was in den beginne echt niet kritisch hoor, heb alles verzameld en in de PC gezet. Dat is ook de reden dat ik best wel heel veel gegevens heb vergaard. Neemt niet weg dat ik blij ben met die lezers die mij op mijn fouten wijzen. Want verkeerde gegevens brengen verwarring en maakt dat onze genealogie niet klopt. En dat is nu net wat we niet willen. 

In dit 100e blogje wil ik ook al die mensen bedanken die hebben gereageerd en soms zelfs nieuwe gegevens voor mij hadden en die met mij wilde delen. Ben daar erg blij mee. Ook dat had ik niet kunnen bedenken aan het begin. Dus hopelijk blijven jullie meelezen en meedenken.

Ik ga door met mijn blog, gewoon omdat ik er vreselijk veel plezier aan beleef en ik nog best veel op de PC hebt staan wat ik nog kan uitwerken in een blogje. Een stukje uitwerken maakt dat ik mij weer moet gaan verdiepen in één van de familie's in onze genealogie en dat maakt dat ik ga schuimen op het net, ik ga zoeken in zoekakten.nl, in geneanet en op genealogie online enz,enz. En dan merk ik toch dat al mijn werk in de archieven mij niet alles heeft opgeleverd, want man wat staat er al veel beschreven. Het blijft altijd leuk om toch nog gegevens te vinden die voor mij helemaal nieuw zijn.
  
De blogs waar ik het meest trots op ben omdat ik daar toch wat meer research voor moest doen zijn:
Johannes (Jan) Claesz.Noorlander
Welgeboren Nicolaas (Claes) Dircksz Thoen (van Bronckhorst)
De stamreeks van Nanning Opdam/Obdam 1600-1905
Familie Geer(t)sema uit Gasselte in Drente
An Immigrant’s story
Poeldijkse Zouaven.  En natuurlijk de meer persoonlijke stukjes uit mijn genealogie. 
Genoeg, we gaan weer verder ........groeten van Lenie.

vrijdag 7 november 2014

Biografie van Jan Harte, opgemaakt 25 juni 1992 te Anna Paulowna.




Ik ga even terug naar onze tijd, en begin aan een blogje over mijn vader Jan Harte. Ik heb namelijk in 1992 alle papieren van hem bij elkaar gelegd en een biografietje gemaakt. Een stukje over het leven van mijn vader die werd geboren in Schiedam op 26 mei 1918  als zoon van Johannes Jacobus Harte en Hillechien Geersema, hij overlijd in Schiedam op 25 oktober 1980.


Eerst maar even een klein stukje informatie over het gezin waar hij opgroeide: 


                            Broers en Zusters:

 *Anna, geboren Assen 2 december 1909, zij is overleden Schiedam 15 maart 1976

*Antonie Johannes (Toon) geboren Assen 3 juni 1911 overleden/vermist 1940/1945

*Hendrika, (Hennie) geboren Schiedam 19 september 1913, zij is overleden, Schiedam 15 juli  2004

*Aaltje, geboren Schiedam 24 december 1916, zij is overleden 7 januari 2001

*Johannes Jacob (Hans) geboren Assen 20 februari 1920, hij is overleden 
  Schiedam 3 juni 2012

*Harm (bijnaam de Bolle) geboren Assen 5 mei 1922, hij is overleden 1 januari 2006
         *Pieter, geboren Assen 24 augustus 1926, hij is overleden Schiedam 19 juli 1973      
         *Harmje, geboren Assen 24 augustus 1926, zij is overleden Schiedam 25 september 1994
*Sara, geboren Schiedam 23 september 1928
         *Margretha, geboren Schiedam 28 januari 1930
Woonadressen van het gezin Harte- Geersema in Schiedam :

            1927-1939 Bleekerstraat 2,

            1939-1961 Mariastraat 94b,

            1961-1977 Fabristraat 59a.


De vader van  Jan was een gewoon arbeider die in het begin wel eens werkloos was. Hij werkte op afroep in het Zakkendragershuisje in Schiedam. Wat zijn werk in Assen was, dat weet ik niet. Later was zijn vader glasblazer en brander. In de oorlog 40/45 werkte hij als kok in Duitsland waar hij met Poolse dwangarbeiders voor de “maaltijd” zorgde. In Schiedam werkte hij na zijn pensioen als medewerker in het stedelijk museum van Schiedam.


Zoals je ziet groeide Jan op in een groot gezin waar het geen vetpot was. Hij werd geboren in Schiedam omdat zijn ouders daar op dat moment woonde, maar verhuisde in 1919 naar Assen. Daar hebben zij gewoond tot ca. 1927, waarna zij weer terugkeerde naar Schiedam. Ook de reden van deze verhuizing heb ik niet, al vermoed ik wel dat het te maken heeft met werk, dat in Assen niet voor op oprapen lag.


Na zijn schooltijd waar ik weinig van weet ging Jan werken bij een glashandel van der Heuvel , ik weet daar alleen maar van dat hij dan werkte aan glas in lood ramen.


Tijdens de mobilisatie van 1939 werd Jan gelegerd in het plaatsje Mill te Brabant. Hij was gewoon soldaat. Heeft tijdens de oorlog moeten werken in Duitsland. Van augustus 1944 bij de Fa. Karl Brand en van januari tot maart 1945 bij de Fa. Reinken en Co. In Berlijn. Na de oorlog heeft hij nog geprobeerd zijn achterstallig loon te vorderen, maar dat is niet gelukt. 
                                                    

Hij bleef na de oorlog in Nijmegen hangen en werkte bij Glashandel B.J. van der Heuvel waar hij tot mei 1949 is gebleven. In Schiedam is hij toen gaan werken  bij de machinefabriek Swarttouw. Hij begon daar als sjouwer, klom op als brander, autogeen lasser, snijder en fraiser. Volgens zeggen was hij een goed vakman.       


Op 20 maart 1946 huwde hij te Vlaardingen met Lijntje Dirkje Streefkerk, waarbij hij de zoon, Jopie , van Lena echtte, zodat deze de naam Harte kreeg.
  Op 19 oktober werd hem het mobilisatie-oorlogskruis uitgereikt.  Nog geen drie weken later kreeg hij een dochtertje (Lenie) 8-11-1949, op 25-11-1951 een zoon (Adrie) en op 19-10-1953 nog een zoon (Jan).

Jopie zijn geëgde zoon, was in 1951 op weg naar school tijdens een sneeuwstorm verdwenen, ze hebben een paar weken in onzekerheid geleefd, maar tijdens een dooi periode werd ontdekt dat hij verdronken was. Zij hebben hem begraven in Schiedam op 20 maart 1951.


Jan was ondertussen bij de Nationale reserve gegaan en werd daar op 31 juli 1953 bevorderd tot soldaat 1e klas.  Op 26 juni 1958 werd hij op eigen verzoek eervol ontslagen uit de Nationale Reserve. 


Als je het loonstrookje bekijkt, was het toch buffelen voor een paar centen. Zelfs nog in 1966 verdiende Jan fl. 2,90 per uur.  Op 2 april 1971 werd hem ook het dienstverband met Swarttouw opgezegd wegens liquidatie van het bedrijf. Dat heeft hem veel gedaan, hij werd werkloos en mistte zijn maten enorm. Gelukkig vond hij vrij snel werk bij Glashandel van der Heuvel in de Kerkstraat te Schiedam.


Ondertussen had het gezin van Jan het iets beter, Jan had een auto uit het legerdepot gekocht, LEGERGROEN. Menig uurtje heeft hij eraan geschuurd en geverfd (donkerblauw) heel lang hebben wij met deze auto rondgereden. Nog weer later werd er een caravan gekocht en opgeknapt, die in Ulicoten op de Pondarosa camping  stond en waar het gezin menige zomerweekenden hebben doorgebracht. Maar toen reden wij in witte Volkswagen Kever en nog weer later met een blauwe Opel Kadet.


Jan leed al heel lang aan vernauwing van de bloedvaten en kwam in 1970 in de lappenmand. Hij mocht op een gegeven moment  door zijn ziekte ook geen auto meer rijden, vreselijk vond hij dat. Onze ouders moesten daardoor ook verhuizen naar een beneden woning, want het trappen lopen vier hoog op de flat werd hem teveel.


Hij was een hele trotse opa, van 2 kleinzoons John en Ronnie en 2 kleindochters Yvonne en Ulrike, vooral die twee meisjes hadden zijn onverdeelde aandacht. Jammer genoeg heeft hij nooit geweten dat hij nog een kleindochter Joyce heeft gekregen.


Jan is op 25 oktober 1980, 62 jaar oud, na een ziekbed van ca. 9 maanden aan kanker overleden.


Jan heeft met zijn gezin toch een heel aantal huizen bewoond in Schiedam, in het begin van zijn huwelijk woonde hij op de Bakkershaven 47,  (afgebroken) later verhuisde zij naar het Nieuwsticht midden nr. 41 (afgebroken) , Lekstraat 67, daarna door een driehoeksruil naar de Eendrachtstraat 11b (ook al afgebroken)  en toen het financieel iets beter ging naar een spiksplinternieuwe flat in het Nieuwland., Schuttersveld 66, waar alle drie zijn kinderen zijn getrouwd, toen naar een beneden- huisje in de Fabristraat, maar doordat het huis “nat” was snel verhuisd naar de Frankelandsestraat 70a , waar hij maar kort heeft gewoond en van daaruit begraven is. 

 


dinsdag 4 november 2014

chirurgijn Leendert Leendertse van Gemert s'Gravendeel 1638



chirurgijn

Beroepsaanduiding voor personen die na een leertijd als knecht en het afleggen van een meesterproef gerechtigd waren bepaalde heelkundige handelingen uit te voeren. Te onderscheiden van de in veel hoger aanzien staande 'doctoren', die na een academische studie de geneeskunde beoefenden.


chirurgijn

Mijn 8x overgrootvader van moederskant is: 
Leendert Leendertse van Gemert, wever, Chirurgijn te s'Gravendeel (vermeld aldaar 22-10-1638) 
Leendert is naar alle waarschijnlijkheid geboren in Gemert ,overleden 1675. Hij trouwt ca. 1660 voor de kerk met NN
(deze vrouw heette waarschijnlijk ook Neeltje ) zie hieronder:

Neeltje overleed in het kraambed, te s'Gravendeel in 1671, waarna 2 kraamkinderen  werden besteed, omdat Leendert zelf onmachtig was deze te onderhouden. Die besteding werd tot 1675 herhaald, toen was hij  hertrouwd.

Hij trouwt 2)  in 1673 met Neeltje Cornelis Wever, overleden in s'Gravendeel in 1687
(Er is een weduwe van  Mr. Leendert van Gemert,  zij wint haar kost met spinnen, zij woont daarbij aan de Langestraat te s'Gravendeel)

    Op 26-7-1636 kocht Leendert tarwe, haver, een "rootbles merrijpaert" en een oude wagen op de veiling van de boedel van Lenaert Cornelisse Vogelaer.

    Mr. Leendert van Gemert werd ook aangeduid als "Mr. Lenaert van Strijen", "Mr. Leendert de Wever" en "Mr. Leendert de Jonge".
    De kost was karig voor Leendert en hij maakte schulden.

    Op 15-1-1639 eiste Leendert van Arie Cornelisse Molenaer betaling van f 317,- "over meesterloon en geleverde medicijnen aan het huisgezin van gedaagde", die tenslotte werd veroordeeld tot betaling van f 130,-.
    Op 28-6-1653 verlangde Burger Cornelisse betaling van Leendert van f 15.01.08, wegens geleverde winkelwaren. Leendert erkende de schuld en vroeg vergeefs om uitstel van betaling. Na verschillende aanmaningen werd gevraagd "aenwijsing te doen van goederen", waarop beslag zou kunnen worden gelegd, waarop Leendert zei: "ick en hebbe geen goet, oft hij most in arrest doen nemen mijn weefftou, daer ick mijn broodt mee moet winnen".
    Op 6-1-1658 stelde de kerkeraad Leendert aan als deurwachter van de kerk voor f 12,- per jaar, waarbij hij zich eventueel mocht laten vervangen door zijn oudste zoon.

    Leendert kreeg ruzie met Damas Claesse en diens vrouw, Pietertje Pieters, waarna de kerkeraad bepaalde dat het stel zich voorlopig moest onthouden van het avondmaal "ter oorsake van seker different tusschen hun beijden ontstaen". Op 24-9-1662 betuigden de partijen hun spijt en beloofden beterschap.

    Adres: Korte Kerkstraat, ’s-Gravendeel van ±1635 tot ±1648
    Adres: Langestraat, ’s-Gravendeel van 1675 tot 1675
    Beroep: Chirurgijn van 1636 tot 1673

    Beroep: Wever van 1653 tot 1653
     
Kinderen; Jacobus 1660, Cornelia 1664, Abraham 1665, Arie 1665, Jan 1671 (tweeling), Annetje 1671 (tweeling), Leendert 1673 en Govert 1676.
     

maandag 3 november 2014

Johannes Josephus van der Valk de neef van onze grootmoeder Apolonia van der Valk

Omdat ik gegevens nodig had van de man van een zusje van mijn schoonvader kwam ik al snel op de site van de familie Alsemgeest. Heel veel gegevens heb ik toen gekopieerd en opgeslagen. Nog steeds kan ik op deze site terecht. Elke keer lees ik weer nieuwe dingen over deze familie en hun aan getrouwden.

Bovenstaande Johannes was de zoon van Johannes van der Valk 1847, en Apolonia was de dochter van zijn broer Simon van der Valk. Apolonia was onze grootmoeder van de Holierhoeken kant van de familie. Zij trouwde namelijk met Hendrikus Wilhelmus Holierhoek.
Van Johannes stond en staat  veel beschreven op de site van de familie Alsemgeest. Hij is een volle neef van oma Apolonia, dus ik waag er een blogje aan.

Jan en Ka van der Valk, foto van de Alsemgeest site.
Johannes Josephus van der Valk, werd geboren in Naaldwijk op 22 juni 1887, zoon van Johannes van der Valk en Petronella Clazina Borsboom, hij trouwt in Naaldwijk 26 jaar oud , op 15 augustus 1913 ( Maria Hemelvaart) met Catharina Jacoba Anna (Ka)  Neerscholten, zij werd geboren in Naaldwijk op 15 september 1891, als dochter van Bernardus Neerscholten en Geertruida Persoon. Het huwelijk werd gesloten door Klaas Stokdijk wethouder van Naaldwijk. Getuigen bij het huwelijk waren: Tobias Jacobus Josephus Bruinen, 34 jaar oud, winkelier en Gerrit van Dien, 42 jaar oud, gemeenteveldwachter.  

Samen krijgen Jan en Ka 15 kinderen.

Jan overlijd in Vinkeveen op 28 augustus 1957, Jan is verdronken doordat hij van zijn boot is gevallen. Het verhaal gaat dat dit gebeurde tijdens het stropen van paling.  Ka overlijd in Naaldwijk op 11 augustus 1972.

Jan was schipper in de zomer vaarde hij met grond, in de winter was hij kolenboer. Het bedrijf van der Valk is in 1918 door hem opgericht. Hij is gestart aan de Geestweg te Naaldwijk later vestigde hij zich aan de Stokdijkkade 17 waar hij zijn boot voor de deur kon afmeren. Na zijn dood werd het bedrijf door 3 van zijn zoons voort gezet als J.J. van der Valk & zonen N.V. Kolen Olie Potgrond.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hieronder de Historie Van der Valk B.V.

Het bedrijf Van der Valk is opgericht in 1918 door de heer J.J. van der Valk. Hij is gestart als kolenboer en grondschipper aan de Geestweg te Naaldwijk. Later vestigde hij zich aan de Stokdijkkade 17 waar hij zijn boot voor de deur kon afmeren. Toen hij in 1957 plotseling kwam te overlijden werd het bedrijf door drie van zijn zonen voortgezet als J.J. van der Valk & zonen N.V., Kolen Olie Potgrond.  
In de zestiger jaren werd de handel in kolen en olie steeds onzekerder i.v.m. de opkomst van het aardgas. Er moest er naar nieuwe mogelijkheden worden gezocht om te kunnen voortbestaan. De derde generatie kwam in beeld. Een pakhuis aan de Stokdijkkade werd omgebouwd tot winkel en er werd begonnen met de verkoop van haarden, kachels, huishoudelijke artikelen en radio-TV. Met daarnaast nog steeds de handel in kolen olie en potgrond. Na enkele jaren kwam daarbij de verkoop van complete centrale verwarmingsinstallaties, keukens en badkamers/sanitair.
1988
Om verwarring tegen te gaan, werd in 1988 de zaak gesplitst. De potgrondafdeling en de handel in kolen en olie ging verder onder de naam Grova B.V. en de andere activiteiten werden doorgezet onder de naam Van der Valk B.V.

1991
In 1991 vond er wederom een splitsing plaats en verhuisde de afdeling keukens, badkamers/sanitair en centrale verwarming inclusief de administratie naar de huidige locatie aan de Patijnenburg. Hierdoor werd de ruimte voor verkoop, kantoor en magazijn twee keer zo groot. Daarnaast werd de 1e etage gedeeltelijk werd verhuurd.

1994
In 1994 werd de locatie Stokdijkkade met huishoudelijke artikelen etc. afgestoten en vonden er alleen nog activiteiten plaats vanuit de Patijnenburg.

2001
In maart 2001 werd de ruimte op de eerste verdieping verbouwd en ingericht tot badkamer/sanitair showroom met kantoren. De totale bedrijfsoppervlakte bij Van der Valk B.V. aan de Patijnenburg bedraagt 2500 m², waarvan ca 1400 m² showroom, ca 170 m² kantoren en ca 930 m² magazijnruimte.

2012In 2012 is de afdeling die zich specialiseerde in het ontwerpen en aanleggen van warmtepompen, cv-installaties, ventilatie en air-conditioning afgesplitst en in zijn geheel, onder de naam Van der Valk Klimaattechniek overgenomen door Installatiebedrijf Scholtes uit Monster.

zondag 2 november 2014

Michiel zijn tweelingbroer Johannes Timmer.

In de tak Timmers waar wij van afstammen kom je geregeld de geboorte tegen van tweelingen. Zo was onze overgrootvader ook één van een tweeling. Zij werden geboren op 17 maart 1870 Haarlemmermeer, als zoons van Cornelis Timmers en Maria Jansen. Het was dus onvermijdelijk dat ik de gegevens van die tweeling broer eens nader moest gaan onderzoeken. Je wilt toch wel weten hoe het hem is vergaan.

Michiel werkte en woonde na zijn huwelijk in Maasland en Rotterdam, zijn broer kan men na zijn huwelijk vinden in Hillegom en Naaldwijk.Michiel werkte voor de spoorwegen, zijn broer Johannes werkte voor de spoorwegen. Ook enkele kinderen van Johannes gingen bij de spoorwegen werken.

In de nalatenschap van schoonmama Marie Timmers heb ik ook nog een foto aangetroffen van het echtpaar Johannes Timmers en Antje Trompslager.

achter op de foto staat met potlood Jan en Antje Timmers uit Naaldwijk.




Hier de DTB gegevens van dit gezin:

Johannes Timmers, geboren als helft van een tweeling, op 17 maart 1870 Haarlemmermeer, hij is vervener en werkt later als arbeider bij de Spoorwegen. Johannes overlijd in Den Haag of s'Gravenhage op 10 maart 1955. Trouwen doet hij in Hillegom op 9 februari 1893 met Antje Trompslager, geboren Sloten op 31 januari 1872, als dochter van Pieter Trompslager en Anna Bergman, zij overlijd in Den Haag op 9 augustus 1963. Zij krijgen in totaal 15 kinderen waarvan er 4 kort na de geboorte overlijden.

de kinderen:
1. Maria (mietje) Timmers, geboren in Hillegom op 3 juni 1893, zij overlijd in Den Haag op 15 april 1973. Trouwen doet zij in Hoek van Holland op 20 april 1917 met Willibrordus de Groot, hij werd geboren Voorhout op 19 november 1890 en overleden in Vlaardingen op 25 oktober 1972.

2. Petrus Timmers, geboren Hillegom in september 1894 en overleden in Hillegom op 3 november 1894.

3.Cornelis (kees) Timmers, geboren Hillegom 3 oktober 1895, overlijd te Kethel (gemeente Schiedam) op 9 maart 1955. Hij is wegwerker bij Ned. Spoorwegen, en trouwt in Maassluis op 27 november 1918 met Geertruida Maria Paalvast, geboren in Maassluis op 30 januari 1894, als dochter van Cornelis Hendrikus Paalvast en Apollonia van der Hoeven, Zij overlijd in Kethel.Spaland (gemeente Schiedam) Samen krijgen zij 1 dochter en 10 zoons.

4.Petrus (piet) Timmers, geboren Hillegom 7 maart 1897, hij overlijd in Vlaardingen op 25 oktober 1988. Hij touwt Poortershaven (Rotterdam) op 11 juni 1920 met Adriana Petronella(sjaan) de Been , geboren Made en Drimmelen op 29 mei 1899, als dochter van Godefricus de Been en Adriana Maria Raijmakers, zij overlijd in Vlaardingen op 31 mei 1989. Samen kregen zij 7 zonen en 3 dochters.

5.Adrianus Timmers, geboren Hillegom 15 december 1898, overleden in Maassluis op 18 januari 1908, wonend in Naaldwijk.

6. Hendrikus (henk) Timmers, geboren in Naaldwijk op 31 december 1900, hij overlijd in Vlaardingen en trouwt met Elisabeth de Jong, zij werd geboren in Leerdam op 10 november 1901. Samen kregen zij 2 dochters en 1 zoon.

7. Johanna Maria Timmers, geboren Naaldwijk op 13 januari 1903, zij overlijd te Utrecht voor 1969. Zij trouwt in Den Haag op 12 juni 19129 met Johannes Cornelis Schrijvers, hij werd geboren in Jutphaas op 14 januari 1904 als zoon van Cornelis Schrijvers en Cecilia Cornelia van Woudenberg, hij overlijd in Utrecht op 22 juni 1969. Samen hebben zij 4 zonen en 1 dochter.

8. Machiel (giel) Timmers, geboren Naaldwijk op 25 januari 1904, kraanmachinist zeehavenbedrijf, hij overlijd in Dordrecht op 3 mei 1984. Hij trouwt op 29 december 1926 met Antonia Maria Moen, zij is geboren in Gallicum (Geldermalsum) op 15 juni 1904 als dochter van Franciskus Moen en Martijntje Kars. Zij overlijd voor 1984 (wrsch. in Dordrecht) Samen krijgen zij 4 zonen en 1 dochter.

9.Thomas (toop) Timmers, geboren Naaldwijk op 15 mei 1905, overlijd in Hellevoetsluis op 7 maart 1990. Spoorwegarbeider. Trouwen doet hij in Den Haag op 1 oktober 1930 met Antonia Maria Simonis, geboren in Den Haag op 3 september 1913, als dochter van Leonardis Arnoldus Hendricus Simonis en Cornelia Johanna Kok. Zij overlijd in Hellevoetsluis p 20 maart 1990. Zij kregen 2 zonen en 1 dochter.

10.Gerardus (gerrit) Timmers, geboren in Naaldwijk op 10 oktober 1906, hij overlijd in Hellendoorn op 4 september 1988, hij is wegwerker bij de Ned. Spoorwegen. Trouwen doet hij in Kethel-Spaland (gemeente Schiedam) op 7 augustus 1935 met Corstina Margaretha (stien) Snijders, geboren Schiedam op 17 juli 1909, zij is overleden in Hellendoorn 28 september 2004.Samen krijgen zij 2 zonen en 3 dochters.

11. Adriana Anna Timmers, geboren in Naaldwijk 5 januari 1909, overlijden doet zij in Den Haag op 27 april 1982. Zij trouwt in Den Haag op 17 december 1930 met Jacobus (koos) van der Meijden,timmerman, geboren in Den Haag op 1 december 1909 als zoon van Jacobus van der Meijden en Annigje Elizabeth Schelling, hij overlijd in Den Haag op 13 augustus 1991. samen hebben zij 1 zoon.

12. Cornelia Timmers, geboren in Naaldwijk op 6 april 1911, overleden in Naaldwijk op 18 mei 1911.

13/14 De tweeling Adrianus en Barbara Timmers, geboren te Naaldwijk op 30 april 1912, Adrinaus overlijd op 1 mei 1912, zijn zusje Barbara op 2 mei 1912.

15. Adrianus Timmers, geboren te Hoek van Holland op 15 mei 1915, wegwerker Ned. Spoorwegen. Hij overlijd in Den Haag op 4 december 1991. Er werd ook getrouwd in Den Haag op 10 juni 1942 met Irén Schimandl, geboren te Boedapest op 18 augustus 1916, zij overlijd in Den Haag op 20 april 1990. Samen kregen zij 2 zonen.